3 Haziran 2012 Pazar

Giresun'da, "Kadın Ve Kariyer" Konferansı

Giresunda, Kadın Ve Kariyer Konferansı



Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attar: "Bugün Avrupa'nın bize sunmaya gayret ettiği
kadın erkek eşitliği, aslında bizim milli kültürümüzün çok önemli   taşlarıdır.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, "Bugün Avrupa'nın bize sunmaya gayret ettiği kadın erkek eşitliği, aslında bizim milli kültürümüzün çok önemli taşlarıdır" dedi.

Attar, Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda, Deniz Yıldızı Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından yürütülen "Güçlü Kadınlar Yeni Bir Giresun Kuruyor"Projesi kapsamında düzenlenen "Kadın ve Kariyer" konulu konferansta yaptığı
konuşmada, kadının toplumu yönlendiren çok önemli bir güce sahip, olağan üstü görevlerle ilahi güç tarafından tanımlanmış, ilk muallim sıfatını hakkıyla kazanmış çok önemli ve kutsal bir varlık olduğunu söyledi.



Eski Türk inancında kadının yerinin çok önemli olduğunu, lider olan 'hakan' ile aynı statüde bulunduğunu ifade eden Attar, "Orhun Abideleri kadının yerinin gökyüzünün 7'nci katında olduğunu öğretmektedir. Türk destanlarına baktığımızda kadın daima erkeğinin yanındadır. Akıllı konuşan, son kararı verendir. Türk tarihinde kadın dışlanan değil liderdir, baş tacıdır. Bugün Avrupa'da, sanki Türklerin törelerinde kadının dövülmesi, horlanması varmış gibi, Türk insanı denildiği zaman kocaman bıyıklı, iri yarı yapısıyla devamlı kadına şiddet uygulayan bir tip gösterilmektedir. Oysa ki tarihin hiçbir yerinde bu yoktur.Tarihi bilgilerden yoksun olduğumuz için dış dünya bizi bunlarla itham ettiğinde, 'bizim tarihimizde, geleneklerimizde, örf adetlerimizde bu yoktur' diyemiyoruz" dedi.

-Başbakan Erdoğan'ın üç çocuk önerisi -

Türkiye'nin bir zamanlar hep genç nüfusuyla övünen bir ülke olmasına rağmen genç nüfus oranının düştüğünü, anlatan Attar, şöyle konuştu:

"Başbakanımız 3 çocuk önerisinde bulundu. Bu açıklamaya gelen vurdu giden vurdu. Ben de her ailede en az 3 çocuk doğması gerektiğini söyleyen biriyim. Aklın yolu birdir. Ailede anne ve baba öldüğü zaman 2 çocuk varsa biri annenin diğeri babanın yerine geçiyor, sıfır çocuk bırakarak dünyanızı değiştiriyorsunuz. 3 çocuk olunca en azından artı bir ile gidiyorsunuz. Bir çocuğu olanlar eksi birde oluyor. Yapılan araştırmalarda kadın cinayetlerinde ülkemizde 10 yılda bin 500 oranında artış vardır. İçişleri Bakanlığı'nın istatistik bilgilerine göre 10 yılda bir milyon kadın cinayete kurban gitmiştir. Bu rakama göre bakıldığında, nüfus sayısında ve doğumda da azalma dolayısıyla bu milletin az bir zaman sonra 'ruhuna fatiha' diyeceğiz. Bunun denilmemesi için ciddi önlem alınması gerekmektedir. Çocuk sayısı ve artışların normalize edilmesiyle ilgili önlem alınmalıdır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder